Perfekte Boller

mandag, 12. februar, 2018

Det finnes mange gode bolleoppskrifter der ute, og jeg er nok glad i alle sammen av de. Men dette er min absolutt favorittoppskrift, da bollene blir helt fantastiske. De blir også kjempebra om man bytter ut alle melkeproduktene med laktosefrie alternativer.

Bolledeig
(ca. 20 stk)

750 gram hvetemel
1 sps kardemomme
150 gram meierismør
100-150 gram melis
20-50 gram sukrin(kan sløyfes, å bare bruke melis)
25 gram tørrgjær for søt bakst(evt. gjærne fersk gjær om du har det)
5 dl melk
1/2 ts salt
1 egg til pensling

Fremgangsmåte:

Start med å koke opp meierismør, melk, melis og sukrin. Når det har fått et oppkok settes kasserollen i kaldt vann, til blandingen får en temperatur rundt 37 grader. Hvis du kan legge melka på underarmen/håndleddet uten å nærmest kjenne den, vet du at den er perfekt. Bland så i gjæra, og rør ut.

Når melkeblandingen er klar helles den i en bolle, for så at man tilsetter den tørre blandingen, bestående av hvetemel, kardemonne og salt. Eltes i 10-20 minutter til en elastisk og flott deig.

Deigen skal ikke heves i bollen, men bakes ut med en gang, å settes på stekebrett. Den skal så stå å heve i ca. 60 minutter på et lunt sted.

Når bollene er ferdighevet pensles de med egg og settes i midten av ovnen. Der stekes bollene på 240 grader i 6-10 minutter(følg med! alle stekovner er forskjellige, mine er ferdige på 6). Avkjøles på rist.

.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *