Luftige boller med Nesquik-smørkrem

mandag, 12. februar, 2018

Her er nok verdens beste boller, med Nesquick-smørkrem.

Bolledeig
(ca. 20 stk)

750 gram hvetemel
1 sps kardemomme
150 gram meierismør
100-150 gram melis
20-50 gram sukrin(kan sløyfes, å bare bruke melis)
25 gram tørrgjær for søt bakst(evt. gjærne fersk gjær om du har det)
5 dl melk
1/2 ts salt
1 egg til pensling

Nesquik-smørkrem
(Dette gir smørkrem til noen av bollene)
150 gram benkvarmt meierismør
300 gram melis
50 gram nesquickpulver

Fremgangsmåte:

Start med å koke opp meierismør, melk, melis og sukrin. Når det har fått et oppkok settes kasserollen i kaldt vann, til blandingen får en temperatur rundt 37 grader. Hvis du kan legge melka på underarmen/håndleddet uten å nærmest kjenne den, vet du at den er perfekt. Bland så i gjæra, og rør ut.

Når melkeblandingen er klar helles den i en bolle, for så at man tilsetter den tørre blandingen, bestående av hvetemel, kardemonne og salt. Eltes i 10-20 minutter til en elastisk og flott deig.

Deigen skal ikke heves i bollen, men bakes ut med en gang, å settes på stekebrett. Den skal så stå å heve i ca. 60 minutter på et lunt sted.

Når bollene er ferdighevet pensles de med egg og settes i midten av ovnen. Der stekes bollene på 240 grader i 6-10 minutter(følg med! alle stekovner er forskjellige, mine er ferdige på 6). Avkjøles på rist.

Smørkremen lages ved at meierismøret, melisen og nesquikpulveret mikses sammen med en håndmikser til pulveret et oppløst, og den har en fin konsistens. Når bollene er avkjølte kutter man de i to, og har smørkremen inni. Enten ved hjelp av en sprøytepose eller bare legges opp vanlig med en skje.Ha melis i en liten sil, å dryss over.

Enjoy!

.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *